Odvlaživači vazduha

Relativna vlažnost vazduha u zatvorenim prostorijama bi trebalo da se kreće između 40 i 60% a vrijednosti ispod i preko ove granice negativno utiču na zdravlje ljudi i kućnih ljubimaca.

Povišena vlaga izaziva razmnožavanje grinja (preporučuje se da vlažnost u stanu bude ispod 40% ako ste alergični na grinje), insekata, stenica, bakterija, virusa, alergija na buđ i plesan, što može dovesti do problema sa respiratornim organima i pojavom astme.

Isušivač vlage, kako se još naziva, može biti od koristi svakom domaćinstvu u cilju sprečavanja alergija i astme. Suviše visoka vlažnost može da izazove kožne bolesti. Osim što neodgovarajuća vlažnost u kućnim i radnim uslovima loše utiče na kvalitet života i rada kod ljudi, treba napomenuti i negativan uticaj vlage na zidove a samim tim i oštećenja objekata usljed prevelike vlažnosti vazduha.

Kako radi odvlaživač vazduha?

Odvlaživači uvlače vazduh iz prostorije, iz vazduha izvlače vlagu, i izduvavaju vazduh nazad u prostor. Uređaj vlagu sakuplja u spremnik koji morate prazniti. 

Postoji nekoliko različitih vrsta odvlaživača koji rade po različitom principu, neki odvlaživači rade na principu rashladnog gasa, slično kao klima uređaji dok neki rade na princip absorpcije.

Da li odvlaživač vazduha zahtijeva održavanje?

Da, potrebno je da posudu napunjenu vodom mijenjate po potrebi. Ova posuda je sastavni dio uređaja i kada se ona napuni odvlaživač prestaje sa radom.

Kako odabrati odvlaživač vazduha?

Ako želite da boravak u vašem domu učinite zdravijim i prijatnijim, Grund odvlaživači su idealan izbor.Ovi uređaji ima kapacitet od 20 i 30 litara, pokrivaju površinu od 55-75 m2 sa standardnom visinom od 2.5 metra. Turbo režim rada, Samodijagnostika, Automatsko odmrzavanje, Autorestart, Režim sušenja garderobe samo su neke od pametnih funkcija koju posjeduju ovi uređaji.

Kako odabrati odvlaživač vazduha?

Ako želite da boravak u vašem domu učinite zdravijim i prijatnijim, Grund odvlaživači su idealan izbor.

Ovi uređaji ima kapacitet od 20 i 30 litara, pokrivaju površinu od 55-75 m2 sa standardnom visinom od 2.5 metra. Turbo režim rada
Samodijagnostika, Automatsko odmrzavanje, Autorestart, Režim sušenja garderobe samo su neke od pametnih funkcija koju posjeduju ovi uređaji.

Uporedi